blog

Boheems Paradijs

Zeven jaar geleden ging ik samen met een vriendin en onze kinderen een paar dagen op vakantie. We vonden het leuk om eens af te wijken van de ‘gewone’ recreatieparken en we belandden op de mini-camping Boheems Paradijs in Holsloot, Drenthe.

Op deze mini-camping staan echte antieke woonwagens met romantische inrichting, kitsch lampjes, oma’s servies, geslepen glazen ramen, houtsnijwerk, schuifdeuren tussen woon- en slaapvertrek en voor de ingang een fraaie bewerkte trap. Alles met veel zorg en liefde bij elkaar gezocht. Een bijzondere plek om te verblijven.

Ik deed destijds nog niets met het pimpen van meubels maar keek wel mijn ogen uit. We hadden twee woonwagens gehuurd en beiden waren op een andere manier ingericht met oude meubels en accessoires. Het was knus en sfeervol.

Toen ik terugdacht aan die vakantie realiseerde ik me dat bestaande meubels ook heel geschikt zijn voor de inrichting van een vakantiewoning. De meubels zijn over het algemeen van degelijke kwaliteit en budgettair gezien is het ook aantrekkelijk. Oké, de meubels zijn niet nieuw maar je kunt er zelf natuurlijk wel iets moois van (laten) maken. En retro, bohemien, vintage, het is helemaal hot dus why not?

Kennissen van mij hebben een eigen recreatiebungalow op de Veluwe. Prachtige locatie maar toen zij de bungalow kochten was deze nogal uitgewoond. Er moest bijvoorbeeld een andere keuken in. Nu hoef ik jullie niet te vertellen dat de aanschaf van een nieuwe keuken nogal kostbaar is. Er werd daarom via Marktplaats een tweedehands keukenblok gekocht. De kastjes en laatjes hadden niet de juiste kleur maar gelukkig kunnen ook die worden geschilderd in een gewenste kleur, uiteraard moet je daar wel de juiste stappen voor doorlopen, maar dan is het gewoon mogelijk. En het is een stuk vriendelijker voor je portemonnee dan een nieuwe keuken.

De overkapping in de tuin is ook goed in te richten met bestaande meubels. Meubels die tegen een stootje kunnen en het is weer eens iets anders dan de gebruikelijke tuinmeubelen. Je kunt zo een gezellige plek creëren in de kleuren die je mooi vindt. 

Met, hopelijk, een mooie zomer voor de deur is het zo gek nog niet om eens na te denken over het gebruik van bestaande meubels die een eigentijdse look hebben gekregen. Voor op je veranda, in het tuinhuisje of recreatiewoning. Je draagt op die manier ook nog eens bij aan een betere wereld door hergebruik en duurzaamheid. Een win-win situatie. Ik denk graag met je mee.

Lijkt het je leuk om zelf een meubel te restylen? Geef je op voor de workshop basistechniek meubel restylen. Tijdens deze dagvullende workshop leer je hoe je zelf aan de slag kunt en een compleet professioneel verfpakket is inbegrepen.

Wil je weten welke gerestylede meubels ik te koop heb? Neem dan een kijkje in de webshop of kom een keer langs in mijn showroom/werkruimte. Ik werk ook in opdracht.

2 reacties

  • Natasja

    Wauw! wat ontzettend leuk om dit te lezen zeg. Wij hebben deze stek nog maar pas geleden overgenomen en ik vind het daarom des te interessanter wat er zich hier in het verleden heeft afgespeeld. Dat het jullie toen heeft geïnspireerd op het gebied van duurzaamheid en styling is natuurlijk helemaal geweldig! We zien jullie graag nog een keer terug, wilde ik zeggen, maar aangezien ik niet degene ben die jullie hier hadden ontmoet zeg ik; ‘graag tot in de toekomst!’

    Liefs, Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *