blog

Dag 2019

Het jaar 2019 gaat bij mij de boeken in als het jaar waarin het roer compleet is omgegaan. Aan het einde van het jaar is het fijn om terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd. En dat is aardig wat kan ik je zeggen.

Zelfstandig ondernemer

Het betekende voor mij het einde van een dienstverband in het bedrijfsleven en een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. In januari begonnen deze plannen steeds serieuzer vorm te krijgen. In februari was mijn ondernemingsplan klaar en per 1 maart stond ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf Pimped by Moon. De start van een nieuw avontuur.

Pimped by Moon

Mijn website Pimped by Moon werd gelanceerd en ik tekende het huurcontract van een ruimte aan de Celsiusstraat in Heerhugowaard. Daar kon ik me helemaal uitleven op het restylen van meubels. Ik werd verkooppunt van de krijtverf van MaisonMansion*) en begon met het geven van workshops. 

Klanten wisten me te vinden via social media maar vooral ook via mond-tot-mond reclame. Ik leerde veel nieuwe mensen kennen, sloot me aan bij een clubje met ondernemers uit de regio waarmee we ieder kwartaal brainstormen en elkaar ook iets gunnen. Heel waardevol en gezellig.

Ik stond op een paar markten en ook dat bracht me meer naamsbekendheid en nieuwe klanten. Zo kwamen er steeds vaker verzoeken om meubels in opdracht en soms op locatie op te knappen en ik breidde mijn werkzaamheden uit met het restylen van keukens.

Nieuwe locatie

Inmiddels ben ik verhuisd naar een nieuwe locatie, je hebt hierover kunnen lezen in mijn vorige blog, en ben nu gevestigd aan de Edisonstraat 3 in Heerhugowaard waar ik winkel én werkruimte kan combineren. 

Ondanks dat het ondernemerschap soms onzeker is en me weleens slapeloze nachten bezorgt, brengt het me ook veel. Ik ben helemaal in mijn element als ik bezig ben met werkzaamheden voor mijn bedrijf. Tevreden klanten en positieve reacties zijn daarbij echt een kers op de taart.

Privé

Privé was 2019 voor ons gezin ook een goed jaar. Ik ben trots op mijn twee dochters. Donna heeft haar propedeuse bedrijfskunde gehaald en Lorena is met allemaal voldoendes overgegaan naar de derde klas van het middelbaar onderwijs. Ik ben vooral trots op hoe ze in het leven staan, hoe veerkrachtig en positief ze zijn. Ik ben blij met onze sterke band en het plezier dat we hebben, dat we goed kunnen praten en heerlijk kunnen lachen samen.

Naast het runnen van mijn bedrijf doe ik vrijwilligerswerk en dat heeft me mooie inzichten gegeven en verrijkt. Het geeft mij een bredere kijk op onze samenleving.  Ik kan het iedereen aanraden en vrijwilligers zijn hard nodig.

Al met al was 2019 een onvergetelijk jaar. Ik wens jullie een prachtig 2020. Laten we er iets moois van maken!

*) Inmiddels ben ik gestopt als verkooppunt van Maison Mansion omdat mijn focus meer op het restylen en verkopen van meubels is komen te liggen. Daarnaast geef ik ook workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *