blog

De warmte van het najaar

Ik hoor je al denken, het najaar is toch niet warm? Je denkt toch eerder aan kou, regen, storm. Waarom ik bij najaar ook aan warm denk leg ik uit.

Maak het thuis najaarproof

Natuurlijk wordt het buiten kouder en, ondanks dat we nog een prachtige nazomer hebben, trek je nu toch een jas aan als je naar buiten gaat. Dat hoort nu eenmaal bij het jaargetijde. Het leven speelt zich weer meer binnenshuis af. Het is ook de tijd om je meer terug te trekken en je te nestelen op de bank met een boek, dekentje en warme sloffen of sokken.

Hoe zit dat dan met die warmte? Simpel, door het in je huis warmer te maken. Dat doe je niet persé door de verwarming hoger te draaien, we weten allemaal dat dat kostentechnisch niet handig is, maar wel door wat aanpassingen te doen in je interieur. Je maakt je interieur als het ware najaarproof.

Hoe creëer je warmte in huis?

Warmte kun je op verschillende manieren creëren. Door bijvoorbeeld een vloerkleed neer te leggen krijg je gelijk een behaaglijke sfeer. Mooie gordijnen of raambekleding doen hetzelfde. Kijk ook eens naar je verlichting en zorg voor meerdere lampen in de kamer. Verlichting die je kunt dimmen is ideaal. Maak gezellige hoekjes. Steek kaarsen aan, dat doet het altijd goed. Drapeer een mooi plaid over de leuning van je bank. Vervang de hoezen van je kussens op de bank door hoezen met warmere tinten. Zet een diffuser aan met daarin een lekker ruikende etherische olie die past bij de tijd van het jaar.

Een stapje verder

Wil je het helemaal grondig aanpakken dan kun je er ook voor kiezen om je muren of meubel(s) een andere kleur te geven. Moody, sophisticated kleuren zijn helemaal in op het moment. NIet voor niets heeft Fusion Mineral Paint negen van dit soort kleuren toegevoegd aan het assortiment.

Zelf ben ik een klassiek dressoir aan het schilderen in de nieuwe kleur Chestler. Een warme, diepe blauwgroene kleur. Op de afbeelding zie je een voorbeeld waarbij de muur in dezelfde kleur is geschilderd. Hoe warm wil je het hebben. Je vraagt je misschien af of je Fusion Mineral Paint ook kunt gebruiken voor je muren, nou dat kan!

Een meubel schilderen is misschien niet iets wat je zelf wilt of kunt doen. Ik neem het je graag uit handen. Samen kijken we naar een kleur die past bij jouw interieur. Neem vrijblijvend contact met me op.

Geniet van dit bijzondere, “warme” seizoen.

Tip 1: denk je erover om een diffuser aan te schaffen? Kijk dan eens bij Lotus Diffusers. Carolien verkoopt de mooiste diffusers en weet alles over etherische oliën.

Tip 2: laat eens een interieurstylist meekijken naar de mogelijkheden in jouw interieur. Klein of groot budget, Susan van Stuff & Styling denkt graag met je mee.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *