blog

Dream big

Bij het schrijven van mijn ondernemersplan een aantal jaar geleden, kreeg ik de opdracht om na te denken over de toekomst van Pimped by Moon, waar sta je over 5 of 10 jaar? Hoe zie je dat voor je en wat is jouw ‘stip aan de horizon’. Deze vraag komt ook regelmatig terug tijdens workshops. Dream big.

Stip aan de horizon

Ik hoefde er niet lang over na te denken, ik heb het plaatje in mijn hoofd.  In eerste instantie was dat mezelf een salaris kunnen betalen zodat ik een leuk en onbezorgd leven kan leiden. Maar mijn ultieme droom is een bescheiden vrijstaand huis aan de rand van een gezellig dorp met een grote (boeren)schuur erbij.

Perfecte plaatje

Eigenlijk gaat het om die schuur. Die heb ik in gedachten al helemaal ingericht, er is voldoende licht door ramen in de zijkanten en een glazen pui aan de voorkant. Het voorste gedeelte is ingericht als winkel annex showroom. In het midden staat een grote, stoere tafel met verschillende stoelen. Er is goede koffie en verschillende soorten thee. Op tafel liggen woonbladen en magazines en er staan meubels en woonaccessoires die te koop zijn. Mensen die binnenkomen kunnen even lekker zitten, een kop koffie of thee drinken en rondkijken. Mijn dochters kunnen studeren aan die tafel, iets lezen of op de laptop werken. Iedereen is welkom om langs te komen.

Werkruimte

Halverwege die schuur is een wand met een deur. Het bovenste deel van de wand is van glas. Daarachter bevindt zich mijn werkruimte. Door het glas is er een verbinding tussen het voorste- en achterste gedeelte. Vanuit de werkruimte kijk ik de winkel/showroom in en andersom kun je ook mijn werkruimte in kijken, zoals je soms ook bij restaurants in de keuken kunt kijken. Zie je het voor je?

Wonen en werken

Een combinatie van wonen en werken maar wel apart zodat je de deur ook dicht kunt trekken als je klaar bent met werken en privé ook privé is.

Het huis hoeft niet groot of luxe te zijn, zolang het voor ons als een thuis voelt is het prima. Het huis op de foto is trouwens niet persé wat ik zou willen, het gaat om het idee.

Realistisch of niet?

Heel eerlijk? Op dit moment nog niet. Ik ben ook heel tevreden met mijn werkruimte in Heerhugowaard. Tien minuten van mijn huis en met gezellige, inspirerende medehuurders voel ik me daar op mijn plek en kan er heerlijk werken. Er ontstaan regelmatig mooie samenwerkingen met de andere ondernemers in het pand, we hebben een gezamenlijke showroom, helpen elkaar en wisselen ideeën uit. Dat is me heel veel waard. Ik vind dat ik mijn handjes mag dichtknijpen met die situatie. Maar toch is het fijn om die ultieme droom te hebben, iets om naartoe te werken.

Benieuwd naar refurbished meubels en woonaccessoires die te koop zijn? Neem een kijkje in de webshop.

Foto: Funda

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *