studentenkamer
blog

Goedkoop een studentenkamer inrichten

Een tijdje geleden ben ik van Langedijk naar Hilversum verhuisd. Ik volg namelijk een studie in Utrecht en twee uur heen en weer terug reizen is toch vermoeiender dan ik in eerste instantie dacht. Het was dus al snel duidelijk: ik moest, zoals veel andere studenten, weg uit m’n vertrouwde dorpje en eraan geloven dat ik nu echt het studentenleven in zou stappen. En daardoor dus ook een studentenkamer inrichten.

Velen zullen waarschijnlijk al weten dat je als student niet veel te spenderen hebt en dat was dan ook het eerste waar ik tegen aanliep, want hoe kom ik aan alle spullen die ik nodig heb om mijn studentenkamer in te richten? Als student zal je het wel herkennen: je krijgt de extra verzameling bestek van opa en oma, je moeder kan wat borden doneren en je oom en tante hebben toevallig nog wat oude pannen in een hoekje staan. Ondanks dat je daar een heel eind mee komt, is dat helaas nog lang niet alles. In principe hebben we allemaal namelijk wel graag een tafel om aan te eten, stoelen om op te zitten en een kast om al die kleren (waarvan je het bestaan van de helft alweer vergeten was) in op te bergen. 

Aangezien meubels voor een belangrijk deel de sfeer van je huis bepalen, vinden zelfs studenten het erg leuk als het ook een beetje in hun eigen stijl is. Wat doe je dan als je een kast op de kop kan tikken, maar het eigenlijk totaal jouw smaak niet is? Of als je grootouders toevallig nog een oud dressoir voor je hebben, waar je door de oubollige uitstraling niet gelijk een klik mee voelt? Voor studenten is het heel verleidelijk om toch maar genoegen te nemen met hetgeen dat je kan krijgen. Maar er is een oplossing: Pimped by Moon, restyling van meubels en woonaccessoires!

Een paar weken terug viel mijn oog op een ouderwets (noem het maar vintage) dressoir, dat ik erg goed kan gebruiken in mijn kamer. Ik werd verliefd op de details die in veel ouderwetse meubels terugkomen, maar de stijl en de kleur van het dressoirtje maakten minder indruk op me. Omdat ik wist dat Monica van Pimped by Moon er iets moois van kan maken heb ik er voor gekozen het dressoir toch te nemen en te laten pimpen in mijn eigen stijl. Zo kan het nog super functionele en mooi gedetailleerde dressoir nóg een generatie mee. En wat mij betreft op deze manier nog veel langer!

Zo zie je maar: zelfs als student kan je met de tweedehands budgetmeubels tóch nog helemaal je eigen stijl aanhouden en je studentenkamer inrichten. Pimped by Moon doet het voor je. Zo kan jij je ondertussen lekker focussen op het leren van tentamens, schrijven van essays en natuurlijk …feesten!

Check de webshop voor het actuele aanbod.


Gastblogger: Donna Slaman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *