herfst in huis
blog

Herfst in huis

De herfst komt er aan! Ik ben Nanda Koopman, 42 jaar en moeder van twee dochters in de basisschoolleeftijd. In de zomervakantie doen wij zo min mogelijk. We trekken er veel op uit om mooie plekken te ontdekken voor Wandernan (mijn reisblog). Maar nu is het tijd om de herfst in huis te halen.

Als de school is begonnen na de vakantie, de kasten zijn gevuld met herfstkleding, mijn bedrijf (online media) is opgestart en de logistieke puzzel rondom de sportclubjes voor elkaar is, is het huis aan de beurt.

Want nu komt de tijd van kaarsjes branden, grote bekers thee drinken, series binge-watchen op Netflix en vrienden uitnodigen voor gezellig etentjes. Stoofpotjes, tarte tatin, dat werk.

We wonen nu 10 jaar in ons huis. Toen we er in kwamen hebben we álles van boven tot onder aangepakt. Nu is het tijd om zo langzamerhand de boel te vernieuwen. Afgelopen jaar moesten we de badkamer aanpakken. Dit jaar wil ik voor onze oudste dochter een plekje creëren waar ze haar huiswerk kan doen. Haar innige wens is een bureau.

Daarnaast hebben we anderhalf jaar terug een nieuwe bank gekocht, met tafeltjes, maar zitten we nog steeds met een probleem van de verlichting. Vinden jullie dat ook een van de lastigste onderdelen van het woning inrichten? Ik wel!

We zoeken nog naar een oplossing voor de immer groeiende berg speelgoed. Hoezeer ik zelf ook Marie Kondo’s methode van opruimen omarm, mijn kinderen zijn iets minder goed in loslaten.

Ik heb Monica een opdracht gegeven, als zij dé kast tegenkomt, dan gaat ze mij bellen. Hoera!

Kortom, het is tijd om van het huis weer een gezellige plek maken, waar ik me lekker terug kan trekken in de herfst. Ik hou van elk seizoen en juist de afwisseling. De herfst is voor mij vooral lekker knus en heel veel bloggen. 

Voor mij is een nieuw schooljaar ook reden om zelf iets nieuws te leren. Ik ben dol op fotografie en overweeg een cursus en wil ook nog steeds een workshop bij Pimped by Moon gaan doen. Ik heb al een projectje in gedachten…

Wat zijn jouw plannen voor de herfst? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *