blog

Hoe kom je dáár nou bij?

Deze vraag, of in woorden van gelijke strekking, is me wel het meest gesteld de afgelopen periode. Toen ik vertelde dat ik mijn eigen onderneming ging starten in het restylen van meubels en woonaccessoires kreeg ik veel verbaasde reacties. Soms zelfs onbegrip. Ik snap dat wel, want het is een totale ommezwaai. Jarenlang was ik werkzaam in het bedrijfsleven, de laatste jaren als trafficmanager marketing en communicatie bij een verzekeraar. Dan is dit wel even iets heel anders.

Een andere baan?

Ik had ook helemaal niet de intentie om voor mezelf te beginnen en was druk op zoek naar een andere baan, had een paar interessante gesprekken en kreeg zelfs mooie aanbiedingen. Maar toch. Ik werd er niet echt blij van. Nu ben ik een nuchtere meid, zo van brood op de plank, hypotheek betalen, beetje zekerheid. Maar die nuchterheid gaf me juist ook het zetje om het wél te doen. 

Passie

Eigenlijk werden mijn ogen geopend toen ik bij een event was. Gastvrouw Annemarie van Gaal haalde een aantal vrouwen naar voren die het roer totaal hadden omgegooid. Zo herinner ik me een marketing manager van een groot bedrijf die nu een goedlopend kattenhotel runt, daar een beste belegde boterham mee verdient en met heel veel passie haar werk doet. Dat was de rode draad tijdens het event: passie. Ik schrok me dood. Want wat is nu eigenlijk mijn passie? Dat is toch raar, dat je dat niet weet? Ik was altijd druk met mijn fulltime baan, kinderen, familie, vrienden etc. Begrijp me niet verkeerd, ik genoot daar ook van. Maar nu ik op een punt was beland dat ik moest nadenken over een volgende stap vroeg ik me af wat ik nu eigenlijk zelf wilde. Ik kwam er al snel achter dat doorgaan in de vertrouwde werkomgeving dat niet was. 

Eureka 💡

En ineens wist ik het! Het spreekwoordelijke als donderslag bij heldere hemel. In 2016 kreeg ik de sleutel van ons nieuwe huis en heb ik veel zelf geklust. Ik weet nog goed hoe heerlijk ik het vond toen ik een ronde eettafel op de kop had getikt en deze een nieuwe look heb gegeven. Het was veel werk want hij was behandeld met een soort botenlak en die moest er eerst af, maar het hele proces van het restylen van die tafel gaf me enorm veel voldoening. Na die tafel volgden nog een aantal andere meubels. Ik had er zoveel lol in. Dit was mijn passie! 

Pimped by Moon

Nu ik me daar bewust van was ben ik er vol voor gegaan. Ik heb veel onderzoek gedaan, ondernemingsplan geschreven, veel met andere ondernemers, vrienden, kennissen, familie gesproken en workshops gevolgd. Binnen no time stond mijn schuurtje en deel van mijn huis vol met meubels. Dat zorgde gelijk voor de volgende stap: ruimte zoeken. Die heb ik gevonden in Heerhugowaard. Daar ben ik met Pimped by Moon helemaal in mijn element en het is ook nog eens centraal gelegen en dicht bij huis.

“Great work is to love what you do”.

Heb je interesse in met passie gerestylde meubels of woonaccessoires? In de webshop vind je meer informatie en in mijn werkruimte kun je, op zaterdag van 12-16 uur of op afspraak, verschillende meubels bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *