hygge
blog

Hygge

Als je de tekst op mijn homepage hebt gelezen dan ben je daar het Deense woord hygge tegengekomen.

Je weet dan dat hygge (spreek uit als ‘hue-ge’) staat voor het ‘gezellig maken’, maar die definitie klopt niet helemaal. Het blijkt dat de Denen daarin niet veel verschillen van Nederlanders. Woorden als ‘gezellig’ en ‘knus’ laten zich ook maar moeilijk vertalen. Ik heb zelf Duitse roots en de Duitsers kennen het woord ‘gemütlich’ maar dat is toch niet hetzelfde. Dat gemütlich iets anders is dan hygge of gezellig of knus is vaak vooral duidelijk in het interieur. Niet alleen qua meubels maar ook de verlichting in huis is veelal verre van hygge. 

Net als in het Nederlands heeft hygge vooral te maken met sfeer. En sfeer is iets dat zich lastig laat vatten en voor iedereen anders kan zijn. Voor mij betekent het je ergens helemaal op je gemak voelen. Met familie of vrienden en ook in ons huis. We zijn graag thuis en omringen ons met spulletjes die ons een goed gevoel geven en sfeervol zijn.

Ook in restaurants en in het bedrijfsleven is sfeer belangrijk. Want zeg nou zelf, een etentje in een restaurant met je geliefde is een stuk minder romantisch in TL licht zittend aan een formica tafeltje. En in een kantoorruimte die met aandacht is ingericht werk je een stuk prettiger en dat is weer gunstig voor de productiviteit.

Aan de klanten die interesse hebben in mijn meubels of woonaccessoires merk ik dat sfeer ook te maken kan hebben met nostalgie. Misschien komt dat door de gehaaste wereld waarin we leven. Meubels van vroeger hebben iets vertrouwds, iets uit het verleden dat ons een fijn gevoel geeft. Wat is er dan mooier om dat gevoel in je eigen huis te creëren. Of in je bedrijf of praktijk. Natuurlijk wel met de uitstraling die past bij de rest van je interieur. Dat is wat mijn werk zo bijzonder maakt. Dat ik met het restylen van meubels en het pimpen van woonaccessoires mag meehelpen aan een stukje hygge in jouw huis. 

Ben je ook benieuwd of gerestylde meubels of woonaccessoires kunnen bijdragen aan hygge in jouw huis of bedrijf? In de webshop en op mijn Instagram of Facebook pagina vind je meubels die ik heb gerestyled en in mijn werkruimte kun je verschillende meubels en woonaccessoires bekijken. Ben je op zoek naar een meubel en heb ik het niet staan? Neem dan gerust contact met me op, misschien dat ik het voor je kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *