blog

In opdracht een meubel schilderen. Hoe werkt dat?

Naast dat ik meubels restyle voor de verkoop krijg ik ook regelmatig het verzoek om een bestaand meubel voor een klant te schilderen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Jouw meubel maar dan anders

Soms hebben klanten een meubel waar ze geen afstand van willen doen. Bijvoorbeeld omdat het al jaren in de familie is of gewoon omdat het een praktisch meubel is wat ze niet kwijt willen. Daarbij denken gelukkig steeds meer mensen na over de aanschaf van nieuwe spullen. Is het echt nodig? Of kan iets nog een volgende ronde mee?

Je hebt mij gevonden!

Als je een meubel door mij wilt laten schilderen hebben we uiteraard eerst contact. Het kan zijn dat je Pimped by Moon volgt op Facebook of Instagram of via internet de website hebt opgezocht. Of je hebt van iemand gehoord dat ik meubels opknap en dat ik dat ook in opdracht doe. Op welke manier je ook bij me terecht komt, ik vind het super dat je me hebt gevonden!

Wat zijn je wensen?

Als het eerste contact is gelegd stel ik je een aantal vragen. Zo wil ik graag foto’s ontvangen van het meubel en ook de formaten zijn belangrijk om te weten. In principe restyle ik alleen handzame meubels, dus geen grote kasten. Welke delen van het meubel wil je geschilderd hebben? Kies je voor één kleur of meerdere kleuren? Is het een kastje dan moet je ook nadenken of de binnenkant ook geschilderd moet worden of bijvoorbeeld alleen de zichtbare delen. Wil je de achterkant ook laten schilderen of hoeft dat niet? Moeten de kastknopjes worden vervangen en wil je misschien ook (andere) poten onder het meubel?

De offerte

Je merkt al dat er veel zaken zijn om over na te denken. Al deze beslissingen zijn van invloed op de uiteindelijke offerte dus het is van belang om alles goed uit te vragen zodat er geen onverwachte verrassingen zijn bij oplevering.

Als wat hierboven staat beschreven duidelijk is moet er nog een kleur worden gekozen. Soms is dat makkelijk en weet een klant al precies wat het moet worden. Zo niet, dan nodig ik je graag uit en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Aan de slag

Dan komt het moment dat ik aan de slag kan met jouw meubel. Ik schilder in mijn werkruimte dus het meubel moet daar worden afgeleverd. Dat kun je zelf regelen of ik regel dit voor je en boek een koerier om het bij je op te halen en later weer af te leveren. Hier zijn meerkosten aan verbonden die je vooraf doorkrijgt.

Planning

Je wilt waarschijnlijk weten hoe lang ik bezig ben met jouw meubel. Het is lastig om daar een uitspraak over te doen want het hangt af van het soort meubel en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Als dat allemaal duidelijk is ontvang je van mij een planning. Je weet dan wanneer het meubel klaar is en kunt daar rekening mee houden.

Neem contact op

Ik hoop dat ik je voldoende informatie heb gegeven en sta te popelen om voor jou aan de slag te gaan. Zodat jij kunt genieten van jouw meubel in de stijl die jij voor ogen hebt. Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op. Wil je een offerte opvragen stuur dan een e-mail en voeg daar wat foto’s bij en omschrijf wat er moet gebeuren. Ik maak dan een prijsopgave en neem contact met je op om alles door te spreken.

Wil je zelf de kwast ter hand nemen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt de verf van Fusion Mineral en andere benodigdheden bestellen bij Pimped by Moon. Kijk hiervoor in de webshop of kom langs in de winkel.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *