blog

Is het nodig om je meubel te schuren?

Meubels schilderen zonder schuren lijkt steeds populairder te worden, maar ik raad toch aan om licht te schuren voordat je gaat schilderen. Dit betekent niet dat je het meubelstuk volledig kaal hoeft te maken.

Waarom schuren?

Het schuren van meubels voorafgaand aan het gebruik van bijvoorbeeld Fusion Mineral Paint is van belang. Door te schuren creëer je een oppervlak waarop de verf beter kan hechten. Dit resulteert in een strakker eindresultaat en verf die langer mooi blijft.

Bovendien helpt schuren om eventuele oneffenheden of beschadigingen van het oppervlak te verwijderen. Daarom is het aan te raden om extra aandacht te besteden aan het schuren van meubels voordat je deze schildert met, bijvoorbeeld, Fusion Mineral Paint.

Manieren van schuren

Er zijn verschillende manieren om meubels te schuren, zoals schuurpapier, een schuurmachine of een combinatie van beide. Schuurpapier is ideaal voor kleinere oppervlakken, terwijl een schuurmachine handiger is bij grotere oppervlakken.

Soorten schuurpapier

Schuurpapier is verkrijgbaar van een hele grove korrel tot een fijne korrel. Bij een oppervlakte met veel oneffenheden is het aan te raden om met grover schuurpapier te beginnen en daarna een fijner schuurpapier te gebruiken. Dit zorgt voor een gladder oppervlak en een betere hechting van de verf. Is de te schuren oppervlakte al vrij glad, dan gebruik ik zelf graag schuurpapier met korrel 150. Na het schuren is het belangrijk om het oppervlak goed stofvrij te maken voordat je begint met schilderen.

De moeite waard

Hoewel het schuren van meubels tijd kost, is het de moeite waard. Door een goed geschuurd oppervlak en de juiste verf, zoals Fusion Mineral Paint, te gebruiken, creëer je een prachtig en duurzaam eindresultaat waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Dus als je van plan bent om meubels te schilderen, vergeet dan niet om ná het ontvetten ook te schuren. Dan heb je zeker eer van je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *