blog

Keuken restylen, de nieuwe keukenconcurrent

Op het gebied van keukens is een ontwikkeling gaande waar ik vrolijk van wordt. Naast bestaande meubels kiezen steeds meer mensen ervoor om hun keuken te laten restylen.

Een mooie besparing én een duurzame oplossing

Woonstijlen veranderen met de jaren en de kleur van je keuken die je toen prachtig vond, past nu misschien helemaal niet meer bij de rest van je interieur. Of de keuken die al in het huis zat is niet jouw smaak. Is de keuken verder nog in goede staat, dan is het goed om te weten dat het niet nodig is om de keuken eruit te slopen en een nieuwe aan te schaffen. Het laten restylen van een keuken is een optie die een stuk vriendelijker is voor je portemonnee, bespaart je een hoop rompslomp en rommel en het is ook nog eens duurzaam.

Kun je elke keuken restylen?

De keukens van, pak ‘m beet, 10-15 jaar geleden hebben als basis vaak deurtjes en frontjes van MDF die zijn voorzien van een folie. In veel gevallen laat dat folie na een aantal jaren los en dat ziet er niet erg fraai uit. Daarbij kan zich dan viezigheid ophopen onder het folie, niet echt fris.

Meestal wordt gedacht dat de keuken dan vervangen moet worden, maar dat is helemaal niet nodig. Ben je verder nog tevreden met je keuken overweeg dan eens om de deurtjes en frontjes een nieuwe, frisse look te laten geven.

Bij het restylen van genoemde keuken wordt eerst het folie en eventuele lijmresten verwijderd. Ook het ontvetten is een belangrijke onderdeel. Na het aanbrengen van een primer wordt de keuken geverfd in een door jou gekozen kleur. Daarna komt er nog een goede beschermlaag overheen.

Uiteraard kan een keuken van ander materiaal ook een make-over krijgen. Het is zelfs mogelijk om het glas in deurtjes mee te verven in dezelfde kleur als de rest van de keuken. Dat geeft weer een hele andere uitstraling.

Goede resultaten

Klanten die hun keuken hebben laten restylen zijn enthousiast over het resultaat. “Het is alsof we een hele nieuwe keuken hebben” is een veel gehoorde reactie. En van het geld dat je bespaart op de aanschaf van een nieuwe keuken kan je heel veel leuke dingen doen!

Wil je weten wat mogelijk is voor jouw keuken? Wil je de aanschaf van een nieuwe keuken nog een paar jaar uitstellen? Laten we dan een afspraak maken. Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken en je ontvangt vrijblijvend een offerte.

Voor
Na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *