blog

Krijtverf

 

Een paar jaar geleden wilde ik een meubel pimpen en kocht mijn eerste pot krijtverf. In de bouwmarkt en wit want meer keuze was er niet. Ik heb nog heel lang gedacht dat krijtverf per definitie wit was.

Krijtverf werd ook wel ‘vrouwenverf’ genoemd wat zoveel inhield dat het makkelijk was om mee te verven. Niet echt geëmancipeerd maar goed, mannenverf, vrouwenverf, gender neutrale verf, het was mij om het even. Ik was om. Makkelijk om mee te verven, perfect!

Het meubel is goed gelukt en ik had er lol in. Ik ging nog meer meubels restylen en kwam erachter dat krijtverf in veel meer kleuren dan alleen wit verkrijgbaar was. Toen kreeg ik het weer druk met andere dingen en verdween het pimpen van meubels naar de achtergrond.

Een paar jaar later kwam mijn zogenaamde carrière-switch zoals jullie in een vorige blog konden lezen. Ik ging mij verdiepen in het restylen van meubels met krijtverf en kwam in contact met mensen die door het toepassen van verschillende verftechnieken en kleuren de mooiste dingen maakten. 

Ik ontdekte dat die restylers hun krijtverf niet bij de bouwmarkt kochten. Er bleken veel verschillende merken, leveranciers, kleuren, mogelijkheden. Ik had er geen idee van maar werd steeds enthousiaster. Ik begon mensen en merken te volgen via social media en kwam al snel in contact met Maison Mansion, leverancier van onder andere een eigen krijtverflijn. Zij deelden veel informatie. Niet alleen over krijtverf maar ook over verftechnieken, het belang van ontvetten, het licht schuren van het meubel en de afwerking door middel van wax of vernis.

Ik bestelde de krijtverf en kwam er tijdens het gebruik achter dat deze krijtverf een hele andere verf was dan de krijtverf die ik jaren terug bij de bouwmarkt had gekocht. Die verf was stroef. De krijtverf van Maison Mansion is romig en dat verft heel makkelijk. De krijtverf heeft een ultra matte, bijna fluweelachtige uitstraling. Ik was fan en bestelde verschillende kleuren krijtverf en andere producten.

Maison Mansion heeft ook eigen verkooppunten door heel Nederland en toen ik begin maart startte met mijn bedrijf leek het een logische stap om verkooppunt van hun krijtverflijn te worden. En zo geschiedde. Ik heb nu standaard de 15 basiskleuren op voorraad en heb dat aangevuld met diverse andere producten die Maison Mansion voert *).

*) Inmiddels ben ik gestopt als verkooppunt van Maison Mansion omdat mijn focus meer op het restylen en verkopen van meubels is komen te liggen.

Vind je het leuk om te zien wat voor meubels ik al heb gerestyled? Neem snel een kijkje in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *