blog

Kringloopwinkel wordt trendy warenhuis

Zomaar een kop ergens van internet geplukt. Ik word er blij van. Door de start van Pimped by Moon kom ik regelmatig in kringloopwinkels. En ik verbaas me over de mooie en vaak kwalitatief goede meubels en andere items die ik er tegenkom. Mensen willen een nieuw interieur en hoppa, weg met de oude ‘meuk’ lijkt het wel. Gelukkig brengen ze het dan nog naar de kringloop en niet naar grofvuil. 

Voor mij biedt het kansen. Want een meubel kan vaak best nog een ronde mee, sterker nog, het kan een eyecatcher worden in je interieur. Je moet het wel kunnen zíen, en daar kom ik om de hoek. Ik restyle meubels en woonaccessoires en geef ze een nieuwe look die past in jouw interieur. Landelijk, stoer, brocante, vintage, eigentijds, you name it. Een uniek exemplaar dat niemand anders heeft. Dat doe ik door verschillende verftechnieken toe te passen.

Zo heb ik laatst een prachtige originele kerkbank mogen restylen. Echt oud, de lak vloog er na een streek met schuurpapier zo af. En helemaal gaaf was hij ook niet meer. Maar dat maakt het juist een meubel met karakter. Het lééft als het ware. Hoeveel mensen hebben er al op gezeten? Hoeveel mensen hebben meegezongen met de liederen gespeeld door het kerkorgel en geluisterd naar de preken? Hoeveel gasten hebben hierop het ja-woord van een bruidspaar gehoord en een traantje weggepinkt? Hoeveel mensen hebben erop gehuild bij het afscheid van een dierbare? Maar ook geluk gevoeld bij de doop van een kindje. Dat maakt zo een meubel bijzonder. Het voelt goed om het een tweede leven te geven. Misschien in een gezin waar kinderen op de kerkbank aan tafel zitten en spelletjes doen. Of bij een jong stel dat plannen smeedt voor de toekomst. Of als plek waar vrienden en familie samenkomen en met een goed glas wijn en lekkere hapjes genieten van elkaars gezelschap. Of als opvulling in die enorm grote hal van dat prachtige landhuis.

Ik zie het voor me bij heel veel van die oudere meubels. Een oude statige kast in de woonkamer of de vergaderruimte van een bedrijf, een mooi secretaire op de kamer van mijn dochter, een oude spiegel met daaronder een praktisch kastje in de gang. Meubels met een verleden én een toekomst. Meubels die vaak nog op traditionele manier door echte vakmensen zijn gemaakt en daardoor zo uniek zijn. Laat ze maar weer lekker ‘trendy’ worden, dat verdienen ze!

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *