blog

Meubels verven spannend?

Ik heb mijn beroep gemaakt van het restylen van meubels. Naast leuke reacties krijg ik ook regelmatig vragen als: “vind je dat niet spannend?” of “dat is toch zonde?”

Ik merk dat sommige mensen hun twijfels hebben om een bestaand meubel een nieuw uiterlijk te (laten) geven. Ik heb daar zelf geen moeite mee. Dus meubels verven spannend? Nee, wel leuk!

Pareltjes

Natuurlijk zie ik veel meubels voorbij komen, vaak zitten er echte pareltjes bij die ook in de oorspronkelijke staat geweldig zijn. Maar zet je zo’n meubel ook in je eigen interieur? Als je dat wilt kan dat ook, ik verkoop het meubel dan met plezier aan jou. Meestal vinden mensen het toch gauw ouderwets, oubollig of saai. Zo’n meubel belandt dan ergens in een hoek of wordt weggedaan. Jammer want vaak heeft een bestaand meubel veel potentie. Ik geef het met liefde een nieuwe look zodat het past bij jou en je interieur. Er zijn zo ontzettend veel mooie kleuren en combinaties te bedenken, voor iedere stijl. Daarbij wordt voorkomen dat het meubel bij grofvuil beland.

Meubels verkopen

Door mijn ervaring weet ik inmiddels vrij goed hoe ik een meubel moet restylen zodat het in de smaak valt en goed te verkopen is. Dat kan de kleur zijn, het soort meubel, een bepaalde verftechniek of het toevoegen van details zoals nieuwe kastknopjes of andere pootjes. Hoe een meubel voor verkoop eruit ziet bepaal ik zelf, super leuk om te doen en helemaal gaaf als de koper voor “mijn” creatie kiest.
Soms weet ik trouwens niet gelijk welke uitstraling een meubel moet krijgen, dan laat ik hem wat langer staan. De inspiratie komt dan uiteindelijk vanzelf en ben ik altijd blij met het resultaat.

In opdracht restylen

Ik vind het spannender om een meubel in opdracht te restylen. De opdrachtgever kiest dan een meubel uit mijn voorraad of heeft zelf een meubel waarop hij of zij is uitgekeken maar niet weg wil doen. Dan is het de wens van de klant waaraan ik moet voldoen. Is het meubel geworden wat ze ervan verwacht hadden? Sommige klanten hebben zelf al een heel duidelijk beeld van hoe ze het willen. Steeds vaker krijg ik de vrije hand of overleggen we samen en geef ik advies. Ik kom regelmatig bij klanten thuis om de rest van de inrichting te bekijken en sfeer te proeven. Ook dat is leuk en het verruimt mijn blik. Daar leer ik ook weer van.

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig of een bestaand meubel in een nieuw jasje iets voor jou is? Of wil je een eigen meubel, waar je misschien op uitgekeken bent, een nieuwe look laten geven? Neem dan een kijkje in mijn webshop of maak een afspraak. De meubels die te koop staan zijn ook te bekijken in mijn meubelatelier. Voor openingstijden zie de contactpagina of maak een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *