blog

Naar buiten

Bijna ongemerkt worden de dagen langer en schijnt de zon vaker. Ik hoor in de verte het geluid van hoge drukreinigers, het terras wordt weer klaargemaakt voor de naderende zomer. Fluitende vogels en stemmetjes van buitenspelende kinderen. Ik geniet ervan terwijl ik met gesloten ogen in mijn eigen tuin zit. Nog wel een jas aan maar met de lentezon op mijn gezicht.

Tuinmeubels opfrissen

Met het mooie weer op komst is het tijd om de tuin weer in te richten voor buiten leven, ‘s morgens met een kopje koffie, ’s avonds barbecueën en koele witte wijn drinken met hapjes erbij. Een gezellig vooruitzicht. De tuinmeubels worden weer uit de berging gehaald en schoongemaakt. Hmmm, ze zijn best een beetje dof en vind ik de kleur nog wel mooi? Wist je dat je tuinmeubels ook kunt (laten) schilderen? En nee, ze hoeven niet persé van hout te zijn. Een stuk voordeliger en duurzamer dan een nieuwe set aan te schaffen. Ik schrok van de prijzen die je daarvoor betaalt.

Breng binnen naar buiten

Het is een trend om de inrichting in huis door te trekken naar de tuin. Zo zie je dat een terras als het ware doorloopt in dezelfde kleur als de vloer binnen. Optisch lijkt je woonkamer dan groter. Zo wordt binnen- en buiten een geheel.

Het is ook heel hip om bestaande meubels, die oorspronkelijk voor binnen zijn bedoeld, te gebruiken in je tuin. Denk aan een handige kast onder de overkapping waar je wat serviesgoed of andere spulletjes in kunt zetten, zeker praktisch als je een grote tuin hebt, dan hoef je niet steeds heen en weer te lopen. Kleur van zo’n kast kies je zelf, zodat hij bijvoorbeeld matched met de kussens van je tuinmeubels.

Tweede huis

Ook voor de inrichting van een recreatiewoning, het tweede huis, zijn bestaande meubels zeer geschikt. Je kiest een aantal meubels uit en laat ze bijvoorbeeld eenzelfde kleur geven. Dat zorgt voor eenheid en rust, precies wat je wilt als je geniet van je vrije tijd. Rust.

Door het gebruik van bestaande meubels betaal je ook niet gelijk de hoofdprijs en heb je wel een smaakvolle inrichting.

Duurzaam alternatief

Met bestaande meubels maak je een keuze voor een duurzaam alternatief. Je kiest ook voor iets unieks want de kleur en uitvoering heb je zelf in de hand. Een creatief idee om bijvoorbeeld van een hoge TV kast een koffiecorner te maken. Oók leuk voor onder die overkapping. Heb jij daar al eens over nagedacht? Ik denk graag met je mee.

Mocht je een keer met mij willen kijken naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact op. We kunnen dan vrijblijvend een afspraak maken. In mijn webshop vind je de collectie meubels die op dit moment te koop zijn. Zelf aan de slag? Met Fusion Mineral Paint laat je jouw (tuin)meubels weer stralen. De verf is verkrijgbaar bij Pimped by Moon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *