blog

Workshop meubel verven

Laat ik beginnen te vermelden dat ik nooit de ambitie heb gehad om trainingen te geven, op welke manier dan ook. Ik heb respect voor iedereen die als docent of trainer werkzaam is. Zelf heb ik bij vorige werkgevers regelmatig trainingen en workshops gevólgd, dat wel, maar nooit gedacht dat ik ze ooit zelf zou geven. Toch geef ik nu met enige regelmaat een workshop meubel verven. Ik merk dat klanten die in mijn atelier komen graag advies krijgen over hoe ze aan de slag moeten met het restylen van een meubel. Ik merk ook dat ze soms wat onzeker zijn over hoe ze dat moeten aanpakken of dat ze meer willen leren. Anderen vinden het gewoon leuk om creatief bezig te zijn. Daarom ben ik workshops gaan geven en wat vond ik dat in het begin spannend om te doen!

Inhoud workshop meubel verven

De workshops hebben de naam ‘pimp je eigen meubel’ en het is de bedoeling dat deelnemers een eigen meubeltje meenemen naar mijn atelier. Ik heb daar dan een grote tafel staan met daarop alles wat we voor de workshop nodig hebben. We starten altijd met een kopje koffie/thee of fris met iets lekkers erbij.

Even kennismaken en dan vertel ik iets over het werken met meubelverf en de overige materialen.

Na het informatieve deel gaan we aan het werk. De deelnemers kiezen een kleuren verf die ik op voorraad heb. We starten altijd met de voorbereidingen zoals ontvetten en licht schuren van het meubel. Daarna kan er geverfd worden. Tijdens alle werkzaamheden geef ik de nodig uitleg en tips en spring bij als het nodig is. Het is heel gaaf om te zien hoe een meubeltje verandert en een hele andere uitstraling krijgt. De deelnemers zie je soms met rode konen werken om er iets moois van te maken en de tevreden gezichten na afloop zijn onbetaalbaar. Mooi om te zien dat iedereen een meubel naar eigen smaak heeft gepimpt en mee naar huis kan nemen. Wat ik enorm leuk vind is als deelnemers later een foto sturen van het gerestylede meubel in hun eigen interieur zoals hieronder.

Ik zie dat als een mooi compliment.

Lijkt het je leuk om zelf een meubel te restylen? Geef je op voor de workshop ‘pimp je eigen meubel’. Ik leer je dan de basistechnieken van het verven van een meubel. Ook leuk om je met een groepje aan te melden. Eventueel prikken we dan een datum.

Interesse in door mij gerestylde meubels? Kijk dan in de webshop. Op afspraak kun je de meubels bekijken in mijn showroom. Wil je een meubel door mij laten restylen? Ik werk ook in opdracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *