blog

Ziek, zwak én creatief

Hoe valt dat te rijmen? Ziek, zwak én creatief? Afgelopen dagen was ik geveld door het norovirus. Zonder dat ik het wist bleek iemand in mijn directe omgeving besmet te zijn geraakt en aangezien het een heel erg besmettelijk virus is werd ik er ook op getrakteerd. Gelukkig heb ik maar anderhalve dag echte klachten gehad, daarna knapte ik steeds meer op.

Niet werken

Doordat ik in isolatie was kon ik ook niet naar het werk. Ik besloot van de nood een deugd te maken en eens lekker uit te rusten en bij te slapen. Daar ben ik dus niet zo heel goed in. Een dagje in bed doorbrengen en af en toe in slaap vallen is lekker en was ook nodig, maar daarna begin ik me toch een beetje te vervelen. Gelukkig heb ik een hond die wel gewoon moest worden uitgelaten en kon ik even het huis ontvluchten en genieten van de natuur en de frisse lucht.

Ondernemersbrein

Ik denk dat collega ondernemers het wel bekend voor zal komen. Je hebt vakantie of je bent, zoals ik, een paar dagen ziek. Je stapt even uit de dagelijkse gang van zaken en dan begint je brein een eigen leven te leiden en poppen er allerlei (creatieve) ideeën op. Herkenbaar? Je wilt niet weten wat ik allemaal al heb bedacht is zo’n periode. Sommige ideeën werk ik verder uit of zet ik even in de week. Andere ideeën verdwijnen in de virtuele prullenbak. Ook nu heb ik weer een idee waar ik mee aan de slag ga, wat het is hou ik nog even voor mezelf. Ik moet er nog wat langer op broeden.

Inspiratie opdoen

Toen ik weer uit isolatie was nam ik me voor om naar de laatste editie van Creative Life in Utrecht te gaan. “Hét event voor en door creative people” zoals ze het zelf aankondigen, gevolgd door “Being creative is not a hobby, it’s a way of life”. Ik reed zondag naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht Zuilen. Wat een fantastische locatie voor dit evenement. De Werkspoorkathedraal is een van de voormalige hallen van Werkspoor dat onder meer rollend materieel voor het spoor en bruggen vervaardigde las ik. Een enorme fabriekshal waar de stands van de ondernemers goed tot zijn recht kwamen. Ik heb me heerlijk ondergedompeld in deze creatieve bubbel, mijn creatieve brein gevoed, inspiratie opgedaan, collega-ondernemers ontmoet en lezingen gevolgd. De energie is weer aan het stromen!

Wil je ook creatief aan de slag? Op vrijdag 9 december 2022 geef ik voorlopig de laatste dagvullende workshop basistechniek meubel restylen. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Of ga thuis zelf aan de slag met de verf van Fusion Mineral Paint. De mogelijkheden zijn legio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *